Belum tiba masanya, walaupun…

Belum tiba masanya, walaupun…

Semasa saya aktif dalam hartanah, menerima rejection ni ibarat satu keperluan. Tiada rejection satu hari boleh jadi gian. Cuma bila dah lama tidak dapat rejection, sekali kena hati jadi tisu pulak. Kelakar pun ada! Dalam perniagaan dan proses jualan, menerima...
Audience Di Facebook & Instagram

Audience Di Facebook & Instagram

Bila kita bercakap tentang audience di Facebook & Instagram, ada tiga jenis audience yang kita maksudkan iaitu Core Audience, Custom Audience dan Look A Like Audience. Ketiga-tiga audiences ini mempunyai kegunaan berbeza berdasarkan strategi kita. Oleh itu elok...
Pertanian itu perniagaan

Pertanian itu perniagaan

Bila kita makan durian sekilo mencecah RM 30-50, pisang RM 2-4 sekilo, Durian Belanda RM 10-15 sekilo kita teruja untuk mula bercucuk tanam. Suka saya ingatkan modal pertanian bila di himpunkan sama banyak jika kita mulakan satu perniagaan franchise. Purata modal...
Cara Nak Beat Facebook Algorithm

Cara Nak Beat Facebook Algorithm

Usahawan kita sangat kreatif lebih-lebih lagi apabila menyelam di lubuk duit, Facebook & Instagram. Kita jumpa dengan beberapa cara mereka beat algorithm Facebook, dapat elak sipi-sipi dan lepas saringan Facebook. Orang lain iklan tak lepas, kita berjaya lepas....
Facebook Blueprint

Facebook Blueprint

Ibarat masterplan, Facebook Blueprint adalah modul khas yang di sediakan oleh Facebook untuk pengguna tegar medium Facebook dan Instagram. Boleh katakan kitab marketing mereka lah! Amat penting mengikut Facebook Blueprint kerana cara yang sama digunakan oleh...